wtorek, 18 września 2012

Placuszki cukiniowe

Ojjj... Placki za mną "chodziły" już kilka dni. Ponieważ miałam w domu cukinię, postanowiłam ją wykorzystać :) Zrobiłam więc placki cukiniowe. Mówię Wam - palce lizać! I jakie zdrowe! Bo ile można jeść te standardowe ziemniaczane ? Mniammmm... !

Przygotować:
300 g mąki pszennej
sól i pieprz
4 jajka
2 łyżki mleka
2 cukinia (po ok 500 g)
10 g drożdży 
oliwa z oliwek do smażenia
sos Włoski Winiary





Przygotowanie: 
Z mąki, jajek i drożdży przygotowuj gęste ciasto. Cukinie pokrój w długie, cienkie paski (można obieraczką do warzyw) i połącz z ciastem. Doprawi solą i pieprzem. Placuszki piec na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawaj gorące zsosem Winiary.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz