Dzisiaj zrobimy kotlety jagnięce. Polecam! Polecam tym bardziej, że te smażone na patelni, mają dużo tłuszczu, a co za tym idzie kalorii! Także jak tylko macie okazję zamieńcie patelnię na piekarnik :)
Przygotować:
Przygotować:
4 kotlety jagnięce
1 cebula
Czosnek
Ser żółty
Masło
Ketchup
Sól
Pieprz
Papryka słodka i ostra
Liść laurowy
Przygotowanie:
Kotlety
lekko rozbij i poprzecinaj wzdłuż (tak jak kiełbaskę na grilla, przypraw. Cebulę
pokrój na talarki. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Rozłóż w nim kotlety, a na ich wir zuchu połóż
cebulkę. Całość posypać drobno posiekanym czosnkiem. Dodaj liść laurowy. Wstawić
do rozgrzanego piekarnika (170 stopni) pod przykryciem. Piecz ok. 40 minut. W
połowie pieczenia (20 minut) zdejmij pokrywkę i na każdego kotleta połóż plasterek
sera żółtego po czym dodaj ketchupu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz