niedziela, 16 września 2012

Kotlety jagnięce z piekarnika


Dzisiaj zrobimy kotlety jagnięce. Polecam! Polecam tym bardziej, że te smażone na patelni, mają dużo tłuszczu, a co za tym idzie kalorii! Także jak tylko macie okazję zamieńcie patelnię na piekarnik :)
 
Przygotować:  
4 kotlety jagnięce
1 cebula
Czosnek
Ser żółty
Masło
Ketchup
Sól
Pieprz
Papryka słodka i ostra
Liść laurowy

Przygotowanie:
Kotlety lekko rozbij i poprzecinaj wzdłuż (tak jak kiełbaskę na grilla, przypraw. Cebulę pokrój na talarki. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.  Rozłóż w nim kotlety, a na ich wir zuchu połóż cebulkę. Całość posypać drobno posiekanym czosnkiem. Dodaj liść laurowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (170 stopni) pod przykryciem. Piecz ok. 40 minut. W połowie pieczenia (20 minut) zdejmij pokrywkę i na każdego kotleta połóż plasterek sera żółtego po czym dodaj ketchupu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz