Przygotować:
ok. 500 g malin
około 1/4 szklanki drobnego cukru
2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Umyj maliny. Zmiksuj wszystkie składniki na gładki mus. Całość wstaw do lodówki na ok. 3 godzin (pojemnik zamykany). Jak sorbet zacznie się zamrażać przemieszaj go. Czynność powtórz, aż sorbet się zamrozi. Po wyjęciu zmiksuj lody i przełóż do pucharków. Dla dekoracji dodaj kilka listków mięty, kawałek cytryny lub kilka malin.
Umyj maliny. Zmiksuj wszystkie składniki na gładki mus. Całość wstaw do lodówki na ok. 3 godzin (pojemnik zamykany). Jak sorbet zacznie się zamrażać przemieszaj go. Czynność powtórz, aż sorbet się zamrozi. Po wyjęciu zmiksuj lody i przełóż do pucharków. Dla dekoracji dodaj kilka listków mięty, kawałek cytryny lub kilka malin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz