poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Jogurt z Musli

Na śniadanie: Jogurt z Musli

Coś szybkiego, lekkiego, dobrego, a przede wszystkim zdrowego. Do przygotowania zarówno w pracy jak i w domu, a także w plenerze - na pikniku. Korzystajcie póki mamy jeszcze świeże owoce.

Potrzebne:

1 mały jogurt lub kefir (co kto woli)
łyżeczka do wymieszania
1 łyżka płatków owsianych/kukurydzianych (co kto woli)
1 łyżka otrębów (może być bez)
owoce: suszone lub świeże



Wszystkie składniki mieszamy w jogurcie, albo w miseczce - w zależności ile chcemy dać dodatków do jogurtu. Polecam jeść od razu, aby płatki nierozmiękły. Jeżeli wolicie, aby były miękkie to poczekajcie ok. 3-5 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz