Dzisiaj zachęcam do rybki. A dokładnie do
dorsza. Nie wiem czy wiecie, ale jedzenie ryb nie tylko odchudza, ale i
poprawia nastrój! Jeżeli możecie to jedzcie ryby 2 razy w tygodniu.
Przygotować:
4 filety z dorsza
Przygotować:
4 filety z dorsza
ok. 300 g brukselki
pęczek kolendry
pieprz, pieprz czerwony, sól, cukier
oliwa
sok z cytryny
pęczek kolendry
pieprz, pieprz czerwony, sól, cukier
oliwa
sok z cytryny
Przygotować do sosu:
1/4 szklanki oliwy
2 ząbki czosnku
Sól
Sok z cytryny
Przygotowanie:
Rybę natrzyj oliwą i przyprawami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stop. C. Piec ok. 15 minut. Składniki sosu zmiksować na krem.
Usuń brzydkie liście brukselki, zetnij wysoko nasadę łodygi i zdejmuj pojedyncze listki. Listki brukselki wrzuć do mocno posłodzonego i posolonego wrzątku. Gotuj kilka minut, po czym odcedź.
Rybę smaruj sosem i dookoła kładziemy listki brukselki.
Możesz dodać ziemianki.
Rybę natrzyj oliwą i przyprawami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stop. C. Piec ok. 15 minut. Składniki sosu zmiksować na krem.
Usuń brzydkie liście brukselki, zetnij wysoko nasadę łodygi i zdejmuj pojedyncze listki. Listki brukselki wrzuć do mocno posłodzonego i posolonego wrzątku. Gotuj kilka minut, po czym odcedź.
Rybę smaruj sosem i dookoła kładziemy listki brukselki.
Możesz dodać ziemianki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz