poniedziałek, 1 października 2012

Wątróbka z jabłkami

Przygotować:
0,5 kg wątróbki drobiowej
2 kwaśne i twarde jabłka
2 duże cebule
Majeranek
Sól
Pieprz
Olej do smażenia


Przygotowanie:

Wątróbkę umyj, usuń nieładne jej części i osusz z wody. Do miseczki wlej mleko i na k 20 minut włóż wątróbkę. Po to, żeby wątróbka nie była twarda. 

Cebulę i jabłka pokrój w plastry.

Na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmażyć na nim z obu stron wątróbkę. Dorzucić cebulę i jabłka. 

Duś wszystko pod przykryciem, aż cebula będzie szklista, a jabłka miękkie.Pod koniec duszenia przypraw solą, pieprzem i majerankiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz