Przygotować:
2 gruszki
2 kiwi
200 g jasnych winogron
2 pomarańcze
1 banan
Truskawki
2 łyżki soku cytrynowego
2 łyżki miodu
300 g jogurtu
Zmielona wanilia (czubek noża)
Mięta na dekorację
Przygotowanie:
Gruszki, banana, winogrono, kiwi umyć,
osuszyć i pokroić. Jedną pomarańcz obrać i usunąć białe albedo. Usunąć nabłonki
z miąższu i pokroić na kawałki. Drugą pomarańczę przekroić na pół i wycisnąć z
niej sok.
Sok pomarańczowy, cytrynowy i 1 łyżkę miodu
połączyć, polać owoce i ostrożnie wymieszać.
Jogurt wymieszać z pozostałym miodem i
zmieloną wanilią. Sałatkę udekorować listkami mięty. Można dodać rodzynki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz