piątek, 26 października 2012

Leczo z kabaczka

Przygotować:
1 kabaczek
2 cebule
1 duża papryka czerwona
2 pomidory
5 pieczarek
2 ząbki czosnku
0,5 kg kiełbasy tradycyjnej
oliwa z oliwek
sos sojowy
sól
papryka w proszku słodka 


Przygotowanie:
Pokrojoną cebulę i posiekane ząbki czosnku wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić.Dorzucić pokrojone kiełbasy.Kiedy kiełbasa się podsmaży, wrzucić pokrojoną paprykę – podsmażyć ją, a następnie zmniejszyć ogień i przykryć patelnię, żeby poddusić składniki.Po około 7 minutach dodać pokrojonego pomidora (z puszki bez skórki lub świeżego obranego) i dalej dusić. Pomidor i tak ma się rozpaść i stworzyć sos.Wrzucić kabaczka pokrojonego w dużą kostkę.Dusić 10 minut, a następnie przyprawiać – sosem sojowym, papryką słodką i ewentualnie solą wedle uznania.Dusić jeszcze chwilę aż potrawa przejdzie przyprawami a warzywa będą zupełnie miękkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz